PROTEIN, LIPIDS AND CHOLESTEROL IN ROASTED CHICKEN
Abstract
Ten samples of roasted chicken submitted to the cut of chest with breastbone were selected to verify protein, lipid and cholesterol contents in each piece with or without skin. The protein content found ranged from 17.28% to 32.36% for simple roasted skin and roasted skinless wing respectively. The lipid content ranged from 0.78% for skinless chest to 26.54% for the pure roasted skin. Cholesterol content ranged from 115mg/100mg for simple skin and skinless chest to 220mg/100mg for skinless wing. The results showed that chicken skin is rich in lipids but pure in cholesterol.Downloads
Download data is not yet available.
Published
2008-07-28
Issue
Section
Chemistry
DECLARAÇÃO DE ORIGINALIDADE E CESSÃO DE DIREITOS AUTORAIS
Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido à publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade. Declaro, ainda, que uma vez publicado na revista Revista UNIMAR, editada pela Universidade Estadual de Maringá, o mesmo jamais será submetido por mim ou por qualquer um dos demais co-autores a qualquer outro periódico. Através deste instrumento, em meu nome e em nome dos demais co-autores, porventura existentes, cedo os direitos autorais do referido artigo à Universidade Estadual de Maringá e declaro estar ciente de que a não observância deste compromisso submeterá o infrator a sanções e penas previstas na Lei de Proteção de Direitos Autorias (Nº9609, de 19/02/98)