<b>TRS value of sugarcane according to bioenergy and sugar levels

  • Tadeu Alcides Marques Universidade do Oeste Paulista
  • Larissa Carolina Gonçalves Neves Universidade do Oeste Paulista
  • Erick Malheiros Rampazo Universidade do Oeste Paulista
  • Elvis Lima Deltrejo Junior Universidade do Oeste Paulista
  • Fernando Caetano Souza Universidade do Oeste Paulista
  • Patricia Angelica Alves Marques Universidade de São Paulo

Resumo

In the specific case of sugarcane, producers in Brazil are currently paid by the content of total recoverable sugars (TRS) in the raw material when it reaches the industry, according to CONSECANA: TRS = 9.6316 *PC +9.15 * RSS, where PC is the Pol in cane (apparent sucrose) and RSS are reducing sugars in sugarcane (glucose + fructose). The objective of the project was to propose changes in the procedures used to mathematically determine the TRS, estimating the calorific value of moist cake and weight of moist cake. The final model is then proposed: TRS = 25.9892 + 0.02172*CVmc*WMC+0.536*WMC – 4.14*CVmc + + 4.8158*PC + 4.575*RSS. Thus we obtain the TRS calculated according to the calorific value of moist cake (CVmc), weight of moist cake (WMC), Pol cane (PC) and the reducing sugars in sugarcane (RSS). This form is included in the estimation of TRS, the calorific value of moist cake, which reflects the bioenergy of fiber, weight of moist cake that estimates sugarcane fiber, in addition to existing factors Pol cane and reducing sugars in sugarcane. In the proposed model, the estimated values of TSR were 11.08% higher than the estimated values in the CONSECANA model.

 

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Biografia do Autor

Tadeu Alcides Marques, Universidade do Oeste Paulista
Diretor CENTEC
Centro de Estudos Avançados em Bioenergia e Tecnologia Sucroalcooleira - UNOESTE
Rod Raposo Tavares km572
Presidente Prudente SP
Brasil 19067175
tel: 55 18 32292020  CENTEC
Larissa Carolina Gonçalves Neves, Universidade do Oeste Paulista
CENTEC/Mestrado em Produção Vegetal
Erick Malheiros Rampazo, Universidade do Oeste Paulista
Pesquisador do Centro de Estudo Avançados em Bioenergia e Tecnologia Sucroalcooleira/UNOESTE
Elvis Lima Deltrejo Junior, Universidade do Oeste Paulista

Mestrando em Produção Vegetal/ UNOESTE

Fernando Caetano Souza, Universidade do Oeste Paulista

ALUNO DE INICIACÃO CIENTÍFICA / UNOESTE

Patricia Angelica Alves Marques, Universidade de São Paulo
Departamento de Engenharia de Biossistemas / INCT - Engenharia da Irrigação, ESALQ/USP, Av. Pádua Dias, 11 CP 9, 13418-900 Piracicaba (SP)
Publicado
2015-08-03
Como Citar
Marques, T. A., Neves, L. C. G., Rampazo, E. M., Deltrejo Junior, E. L., Souza, F. C., & Marques, P. A. A. (2015). <b&gt;TRS value of sugarcane according to bioenergy and sugar levels. Acta Scientiarum. Agronomy, 37(3), 347-353. https://doi.org/10.4025/actasciagron.v37i3.19065
Seção
Fitotecnia

 

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