<b>Performance and egg quality of laying hens from 30 to 64 weeks of age consuming integral corn germ meal</b> - DOI: 10.4025/actascianimsci.v27i1.1256

  • Alexandre Barbosa de Brito UFG - Goiânia - GO
  • José Henrique Stringhini UFG - Goiânia - GO
  • Luciano Meirelis Belem UFG - Goiânia - GO
  • Suzany Aparecida Gomes Xavier UFG - Goiânia - GO
  • Nadja Susana Mogyca Leandro UFG - Goiânia - GO
  • Marcos Barcellos Café UFG - Goiânia - GO

Abstract

The experiment was carried out in the experimental poultry facilities of Faculdade de Veterinária (Universidade Federal de Goiás – Goiânia/Goiás/Brazil), to evaluate the effects of integral corn germ (ICG) replacing corn in layer diets. Performance, interior and eggshell quality of 30 to 64-weeks Lohmann hens were evaluated. 300 Lohmann hens were allocated in randomized block design, with five treatments: 0, 25, 50, 75 and 100% corn replacement with ICG in diets, with six 10-hen replications. Hen’s weight was the criterion to form the blocks. Positive linear effect was observed for feed intake and kg/kg and kd/dz for feed conversion. A linear effect for yolk pigmentation and a quadratic effect for yolk index was also observed. No statistical differences were observed for any other parameters. The inclusion of 50% ICG in layer diets did not affect the performance, egg internal and egg shell quality characteristics

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Author Biography

José Henrique Stringhini, UFG - Goiânia - GO
Atualmente é Professor Associado I da Universidade Federal de Goiás, lotado no Departamento de Produção Animal da Escola de Veterinária. Tem experiência na área de Zootecnia, atuando principalmente em produção e nutrição de monogástricos, com ênfase em aves e suínos. Apresenta em seu curriculo diferentes trabalhos orientados de alunos de graduação, de especialização, de mestrado e de doutorado, alguns deles agraciados com prêmios em eventos regionais, nacionais e internacionais. É editor científico da revista Ciência Animal Brasileira desde 1999. Participa como consultor de artigos provenientes de diferentes revistas científicas da área como Revista Brasileira de Zootecnia, Revista Brasileira de Ciência Avícola, Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Ciência Rural e Acta Scientiarum - Animal Sciences. http://lattes.cnpq.br/8505634095383289
Published
2008-03-20
How to Cite
Brito, A. B. de, Stringhini, J. H., Belem, L. M., Xavier, S. A. G., Leandro, N. S. M., & Café, M. B. (2008). <b>Performance and egg quality of laying hens from 30 to 64 weeks of age consuming integral corn germ meal</b&gt; - DOI: 10.4025/actascianimsci.v27i1.1256. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 27(1), 29-34. https://doi.org/10.4025/actascianimsci.v27i1.1256
Section
Nonruminant Nutrition

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