Influence of crude protein levels in partridges's (<em>Rhynchotus rufescens</em> Temminek) diet and eggs production over the sexual maturity

  • Maria Estela Gaglianone Moro USP
  • Joji Ariki UNESP
  • Euclides Braga Malheiros UNESP

Abstract

In order to evaluate the influence of crude protein levels in the diet over the sexual maturity age, 60 partridges Rhynchotus rufescens Temminek (Aves, Tinamidae) were fed 5 different crude protein levels according to the bird's age. The results show a difference (p < 0,05) among treatments for the age at first lay, which confirms the increased earlier sexual maturity in heavier birds, although no difference was observed in the treatments for the number of eggs produced. The average age at sexual maturity of 302 days, close to other birds with the same kind of exploration, shows that this species deserves further studies in order to improve its reproductive levels.

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Author Biography

Maria Estela Gaglianone Moro, USP
Possui graduação em Medicina Veterinária pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1982) , mestrado em Genética e Melh0ramento Animal pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1991) e doutorado em Zootecnia pela Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (1996) . Atualmente é Professor Doutor da Universidade de São Paulo. Tem experiência na área de Zootecnia , com ênfase em Produção Animal. Atuando principalmente nos seguintes temas: Animais Silvestres, aves silvestres, produção de animais silvestres, fauna brasileira Currículo Lattes
Published
2008-04-29
How to Cite
Moro, M. E. G., Ariki, J., & Malheiros, E. B. (2008). Influence of crude protein levels in partridges’s (<em>Rhynchotus rufescens</em&gt; Temminek) diet and eggs production over the sexual maturity. Acta Scientiarum. Animal Sciences, 24, 997-1000. https://doi.org/10.4025/actascianimsci.v24i0.2469
Section
Animal Science

0.9
2019CiteScore
 
 
29th percentile
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