Application of natural sweetener Stevia rebaudiana in the medical field
Resumo
Steviol glycoside sweeteners have been isolated and produced for hundreds of years in Bertoni, a South American Asteraceae plant prized for its sweetness. Stevia is becoming more popular among consumers and food manufacturers as a result of diabetes, rising obesity rates, and other related comorbidities, as well as global public policies calling for a reduction in intake of sugar to help control these issues. Low-calorie as well as no-calorie sweeteners, such as Stevia, have this appeal because they are plant-based, have no calories, and have a sugary flavour that is 50 to 350 times sweeter than table sugar, making them an excellent as well as suitable choice for use in foods as well as beverages with lower sugar and calorie content. This plant yields steviol glycoside sweeteners, which are isolated and processed. Current studies on Stevia rebaudiana extract, metabolism, tolerable intake, and safety, steviol glycoside extraction and purification, side effects, as well as the toxicity of Stevia extract are discussed in detail.
Downloads
DECLARAÇÃO DE ORIGINALIDADE E DIREITOS AUTORAIS
Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido à publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade.
Os direitos autorais pertencem exclusivamente aos autores. Os direitos de licenciamento utilizados pelo periódico é a licença Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0): são permitidos o compartilhamento (cópia e distribuição do material em qualqer meio ou formato) e adaptação (remix, transformação e criação de material a partir do conteúdo assim licenciado para quaisquer fins, inclusive comerciais.
Recomenda-se a leitura desse link para maiores informações sobre o tema: fornecimento de créditos e referências de forma correta, entre outros detalhes cruciais para uso adequado do material licenciado.