COMPOSIÇÃO DE ÁCIDOS GRAXOS DE SUÍNOS IMUNOCASTRADOS (VIVAX®).

  • Nayara Andreo Universidade Estadual de Londrina
  • Ana Maria Bridi Universidade Estadual de Londrina
  • Caio Abercio da Silva Universidade Estadual de Londrina
  • Adriana Lourenço Soares Universidade Estadual de Londrina
  • Louise Manha Peres Universidade Estadual de Londrina
  • Barbara Roberta Almeida Trevisan Universidade Estadual de Londrina
  • Edmara Rodrigues Correia Universidade Estadual de Londrina
  • Jaine da Silva Delgado Universidade Estadual de Londrina
  • Jessica Gonçalves Vero Universidade Estadual de Londrina
  • Keylla de Oliveira Universidade Estadual de Londrina
  • Maria Carolina Gonçalves de Arruda Universidade Estadual de Londrina
  • Priscila da Silva Contini Universidade Estadual de Londrina

Downloads

Download data is not yet available.

References

BATOREK, N.; ČANDEK-POTOKAR, M.; BONNEAU, M.; VAN MILGEN, J. Meta-analysis of the effect of immunocastration on production performance, reproductive organs and boar taint compounds in pigs. Animal, v. 6, p. 1330–1338, 2012.

KAHVECI, D.; XU, X. Repeated hydrolysis process is effective for enrichment of omega 325 3 polyunsaturated fatty acids in salmon oil by Candida rugosa lipase. Food Chemistry, v. 326, p. 1552–1558, 2011.

SHERF, H.; BIEBER-WLASCHNY, M. How nutrition influences fat quality. Pig International, v. 20, p. 14–18, 1990.

TAVÁREZ, M.A; PULS, C.L; SCHROEDER, A.L.; DILGER, A.C. Effects of immunocastration and time after second Improvest dose on adipose tissue fatty acid profile of finishing barrows. Journal of Animal Science, v. 92, p. 3736–3744, 2014.

TUYTTENS, F.A.M.; VANHONACKER, F.; LANGENDRIES, K.; ALUWÉ, M.; MILLET, S.; BEKAERT, K.; VERBEKE, W. Effect of information provisioning on attitude toward surgical castration of male piglets and alternative strategies for avoiding boar taint. Research in Veterinary Science, v. 91, p. 327–332, 2011.

WOOD, J.D; ENSER, M.; FISHER, A.V; NUTE, G.R.; RICHARDSON, R.I.; SHEARD, P.R. Manipulating meat quality and composition. The Proceedings of the Nutrition Society, v. 58, p. 363–370, 1999.

WOOD, J.D.; RICHARDSON, R.I.; NUTE, G.R.; FISHER, A.V.; CAMPO, M.M.; KASAPIDOU, E.; SHEARD, P.R.; ENSER, M. Effects of fatty acids on meat quality: a review. Meat Science, v. 66, p. 21–32, 2003.

ZAMARATSKAIA, G.; SQUIRES, E. J. Biochemical, nutritional and genetic effects on boar taint in entire male pigs. Animal, v. 3, p. 1508–1521, 2009.

Published
2016-10-06
How to Cite
Andreo, N., Bridi, A. M., da Silva, C. A., Soares, A. L., Peres, L. M., Trevisan, B. R. A., Correia, E. R., Delgado, J. da S., Vero, J. G., de Oliveira, K., de Arruda, M. C. G., & Contini, P. da S. (2016). COMPOSIÇÃO DE ÁCIDOS GRAXOS DE SUÍNOS IMUNOCASTRADOS (VIVAX®). Revista De Ciência Veterinária E Saúde Pública, 3, 269-272. https://doi.org/10.4025/revcivet.v3i0.33208