<b>Development of a mixed drink made from hydrosoluble soybean extract, coconut water and umbu pulp (<i>Spondias tuberosa</i>)
DOI:
https://doi.org/10.4025/actascitechnol.v38i3.27064Palavras-chave:
innovation, mixture, mixed drink, physicochemical, microbiological, sensory acceptanceResumo
The food sector depends on consumers and their social behavior. Since currently more and more consumers seek healthy products, exotic fruits have been increasingly on demand, with great opportunities for innovation. Current study developed a ready-to-drink mixed beverage made from hydrosoluble soybean extract, coconut water and umbu pulp. Four formulations were prepared with two proportions of umbu pulp (25 and 30%) and soluble solids (17 and 25º Brix). Formulations were submitted to chemical, physicochemical, microbiological and sensory analyses. The beverage was prepared with 25% of umbu pulp and the soluble solids were standardized to 25º Brix with commercial sugar for the highest scores in sensory attributes, overall impression and purchase intent. The four formulations presented pH, acidity, moisture, total sugar, vitamin C and microbiological results in accordance with current legislation.
Â
Downloads
Downloads
Arquivos adicionais
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
DECLARAÇíO DE ORIGINALIDADE E DIREITOS AUTORAIS
Declaro que o presente artigo é original, não tendo sido submetido í publicação em qualquer outro periódico nacional ou internacional, quer seja em parte ou em sua totalidade.
Os direitos autorais pertencem exclusivamente aos autores. Os direitos de licenciamento utilizados pelo periódico é a licença Creative Commons Attribution 4.0 (CC BY 4.0): são permitidos o compartilhamento (cópia e distribuição do material em qualqer meio ou formato) e adaptação (remix, transformação e criação de material a partir do conteúdo assim licenciado para quaisquer fins, inclusive comerciais.
Recomenda-se a leitura desse link para maiores informações sobre o tema: fornecimento de créditos e referências de forma correta, entre outros detalhes cruciais para uso adequado do material licenciado.











