<b>Quality evaluation of strawberries grown in the region of Lavras, Minas Gerais State</b> - doi: 10.4025/actascitechnol.v35i4.15259

Autores

  • Polyanna Alves Silva Universidade Federal de Lavras
  • Celeste Maria Patto de Abreu Universidade Federal de Lavras
  • Simone Abreu Asmar Universidade Federal de Lavras
  • Angelita Duarte Corrêa Universidade Federal de Lavras

DOI:

https://doi.org/10.4025/actascitechnol.v35i4.15259

Palavras-chave:

storage, strawberry, postharvest

Resumo

The study determined the quality parameters of three cultivars of strawberries, aiming to provide support to the producers as to the choice of the best cultivar at planting time. The studied parameters were: physical characterization, mass loss, pH, soluble solids, titratable acidity, total, reducing and non-reducing sugars and vitamin C. Fruit of the cv. Oso-Grande presented higher values of pH and mass loss and lower values of titratable acidity, soluble solids, total and reducing sugars and vitamin C, presenting a good quality and can thus be used by producers.

 

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Biografia do Autor

Polyanna Alves Silva, Universidade Federal de Lavras

Professora Doutora da Faculdade de Ciencias e Tecnologias de Campos Gerais.

Celeste Maria Patto de Abreu, Universidade Federal de Lavras

Professora do departamento de quí­mica da Universidade Federal de Lavras, UFLA.

Simone Abreu Asmar, Universidade Federal de Lavras

Doutoranda do departamento de agricultura da Universidade Federal de Lavras, UFLA.

Angelita Duarte Corrêa, Universidade Federal de Lavras

Professora do departamento de quí­mica da Universidade Federal de Lavras, UFLA.

Publicado

2013-05-22

Como Citar

Silva, P. A., Abreu, C. M. P. de, Asmar, S. A., & Corrêa, A. D. (2013). <b>Quality evaluation of strawberries grown in the region of Lavras, Minas Gerais State</b> - doi: 10.4025/actascitechnol.v35i4.15259. Acta Scientiarum. Technology, 35(4), 777–782. https://doi.org/10.4025/actascitechnol.v35i4.15259

Edição

Seção

Tecnologia de Alimentos

 

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